Dit jaar een andere insteek dan de voorgaande jaren.

Dóór en vooral vóór onze klanten….elkaar verder helpen…..elkaars netwerk gebruiken!

Een uniek event, een Rally Experience onder leiding van Top Rally Coureur Hans Weijs jr.! Verschillende clinics, waarbij voertuigcontrole en tijdsdruk centraal staan op een echt rally circuit.

23 Oktober was het zover.
Aan de slag met, de op dat moment nog blinkende, geprepareerde BMW 3-series.

Het ochtendprogramma bestond uit een drietal clinics: driften, slalommen op snelheid en een rem/uitwijkproef, allemaal onder leiding van ervaren instructeurs. De kunst was om het beheerst en vooral niet te snel te willen doen. Helaas was dat niet voor iedereen even makkelijk en belandde er hier en daar een auto in de grindbak. Gelukkig konden ze er, zonder al te veel schade, er weer worden uitgesleept, op 1 exemplaar na dan.
Wij hopen in elk geval dat onze berijders zich op de weg een stuk beter gedragen!

Tijdens de uitgebreide lunch was er voldoende tijd om te netwerken met elkaar en de eerste ervaringen te delen.

IMG_7717 IMG_7738

Daarna mochten we plaatsnemen achter stuur om vervolgens het geleerde van de in de praktijk te brengen. Vol gas het circuit over! Hierbij de juiste lijn houden, tijdig het gas los,  en op het juiste moment weer gas geven. Niet vergeten te remmen en vooral stevig remmen ook. Iedereen was het er over eens dat controle houden moeilijker is dan dat het lijkt.

Dat bleek ook tijdens het plaatsnemen op de bijrijdersstoel naast Hans Weijs. De door de deelnemers geklokte tijden verbleekte, net zoals de gezichten van menig passagier.
Driftend door de bocht, een wieltje los van de grond in de chicane en vooral veel piepend en rokend rubber. Al met al een super ervaring!

Met veel grijnzende gezichten, hier en daar nog wat knikkende knieën, werd de dag afgesloten onder het genot van een hapje en een drankje.

Al met al een zeer positieve relatiedag, waarbij nieuwe contacten werden gelegd en nieuwe vaardigheden zijn geleerd.

Volgend jaar weer? Was de meest gehoorde opmerking!