Reminder Bijtelling

De 3e dinsdag van september is inmiddels weer geweest. De dag dat de Troonrede wordt uitgesproken en het Kabinet zijn plannen voor het komende jaar bekend heeft gemaakt.

Wellicht dat de focus door alle informatie over de nieuwe plannen niet meer op de aankomende bijtellingsaanpassingen liggen. Wij willen u daarom hierop nog een keer wijzen op deze aankomende aanpassingen. Zoals u in meerdere van onze nieuwsbrieven al hebt kunnen lezen zal per 2017 de regeling omtrent de bijtelling verder worden aangescherpt.

Alle nieuwe auto’s, op volledig elektrische na, vallen dan onder de 22% regel. Dit betekent dat een aantal auto’s zal dalen van 25% naar 22%, een voordeel dus voor de diegene die na 1-1-2017 een nieuwe auto gaan rijden. De auto’s welke nu op 21% staan, zullen stijgen naar 22%, dat is niet zo schrikbarend. Daarnaast is er echter één klasse welke stijgt met maar liefst 7%.

Deze grote stijging van 15% naar 22% zit in de huidige 15% bijtellingsklasse waar binnen de hybride auto’s met een uitstoot tot 49 gram/km vallen. Mocht u dus aan een nieuwe auto toe zijn en een hybride een serieuze optie vinden, twijfel dan niet te lang. De productieplaatsen lopen vol en de voorraad auto’s gaan als de spreekwoordelijke warme broodjes.

Indien u meer informatie wenst over de auto’s welke onder deze regeling vallen en wat u hiermee kunt besparen, en/of een vrijblijvende offerte wilt ontvangen, dan zijn wij u graag van dienst.