Netto Operational

Bij deze vorm is er buiten de houderschapsbelasting geen sprake van aanvullende dienstverlening. De opbouw van het tarief is dan ook ongeveer gelijk aan zoals we die kennen bij Financial Leasing.

Er zijn wel verschillen en deze ontstaan doordat de lessor bijvoorbeeld juridisch en economisch eigenaar is en dus ook verantwoordelijk is voor de motorrijtuigenbelasting (mrb). Tevens is de afschrijving een stuk lager. Wettelijk is namelijk vastgelegd dat, indien er sprake is van Operationele Lease, de Lessor het restwaarde risico dient te dragen. Als de auto naar bijvoorbeeld EUR 0,- wordt afgeschreven loopt de Lessor geen risico op de restwaarde en is er dus eigenlijk sprake van een Financial Lease. De restwaarde dient dan ook substantieel en realistisch te zijn. Bij Netto Operational lease kan de lessee vooraf vragen om een koopoptie aan het einde van het contract. Bij het vaststellen van deze koopoptie zal dan ook rekening gehouden worden met deze wettelijke eisen op restwaarde gebied.

Alle overige operationele zaken zoals, onderhoud, wa/casco verzekering, pechhulp etc. dient u zelf te verzorgen en hiermee draagt u als Lessee dan ook het operationele risico. Optioneel kunnen deze componenten vaak wel worden toegevoegd

Offerte aanvragen

Vul hieronder het formulier in en we zullen z.s.m. contact met u opnemen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
schermafbeelding-2017-02-20-om-10.59.58
premium
deluxe